Exercițiu alarmă S.V.S.U

Exercițiu alarmă S.V.S.U
FOTO:


În atenția cetățenilor comunei Lupșa. Vă informăm că, în prima zi de miercuri ale fiecărei luni, în intervalul orar 10-11, Serviciul pentru Situații de Urgență ( S.V.S.U) Lupșa   va desfășura antrenamente/exerciții pentru  testarea și verificarea sistemului de înștiințare, avertizare și alarmare în situații de protecție civilă.

 Se are în vedere  pregatirea populatiei prin cunoasterea semnificatiei semnalelor de alarmare și a măsurilor ce trebuie luate în caz de urgență/protecție civilă.

Pe timpul exercițiului, vor fi transmise următoarele semnale acustice de alarmare
a) semnalul ALARMA AERIANA (se compune din 15 sunete a 4 secunde fiecare, cu pauza de 4 secunde intre ele. pentru sirenele cu aer comprimat semnalul se compune din 15 sunete a 2 secunde fiecare, cu pauza de 2 secunde intre ele).
b) semnalul ALARMA LA DEZASTRE (se compune din 5 sunete a 16 secunde fiecare, cu pauza de 10 secunde intre ele. pentru sirenele cu aer comprimat semnalul se compune din 5 sunete a 8 secunde fiecare, cu pauza de 5 secunde intre ele).
c) semnalul PREALARMA AERIANA (se compune din 3 sunete a 32 secunde fiecare, cu pauza de 12 secunde intre ele. pentru sirenele cu aer comprimat semnalul se compune din 3 sunete a 16 secunde fiecare, cu pauza de 6 secunde intre ele).
d) semnalul INCETAREA ALARMEI (se compune dintr-un sunet continuu, de aceeasi intensitate, cu durata de 2 minute. pentru sirenele cu aer comprimat semnalul se compune dintr-un sunet continuu, de aceeasi intensitate, cu durata de 1 minut).

 Potrivit Ordinului Inspectorului General al Inspectoratului General pentru Situații de Urgență nr 21866/24.07.2017 în toate județele țării au loc exerciții pentru verificarea funcționării mijloacelor de alarmare a populației, astfel încât să fie centralizate permanent datele privind starea echipamentelor de avertizare și alarmare, precum și pentru pregătirea continuă a autorităților administrației publice locale.

SVSU adresa

SVSU răspuns