Ziua Arieşului – urmată de Festivalul Plăcintelor

Ziua Arieşului – urmată de Festivalul Plăcintelor
FOTO:


Dragii mei moţi,

De la izvorul până la vărsarea Arieşului în Mureş (ştiu că nu sunteţi moţi cu toţii, dar să zicem că acesta este un apelativ drăgălaş, cu care-mi place să vă chem), vreau să vă fac o propunere uriaşă, o acţiune care să zguduie din temelii lenea şi nepăsarea autorităţilor şi implicit a noastră, a tuturor celor ce ne ducem (mai mult sau mai puţin) viaţa pe malurile Arieşului.

Despre ce este vorba? Mă gândeam ca, într-o zi anume, pe care o vom stabili împreună, să curăţăm Arieşul de toate pet-urile şi mizeriile care-l fac să arate în unele locuri atât de trist şi murdar, să-i redăm frumuseţea din copilărie, când te puteai scălda fără frică în apa lui, limpede ca lacrima.

Invităm alături de noi pe toţi cei ce-şi doresc o Românie curată, de vorbe ne-am săturat, cred că e timpul să trecem la fapte. Sunt convinsă că în fiecare localitate se vor găsi gospodine harnice, care, la sfârşitul zilei, să ne întâmpine cu plăcinte şi o cană cu apă rece.

Trebuie să mobilizăm elevii din şcoli şi pe toţi cei ce pot ajuta cu tot sufletul, această activitate.

Nu spun că va fi uşor, dar dacă punem cu toţii umărul, putem arăta că urmaşii lui Horea, Cloşca, Crişan şi Avram Iancu ţin încă fruntea sus şi-şi doresc o viaţă bună, într-o ţară curată, degeaba aşteptăm ca altcineva să facă (virgulă) curăţenie în curtea noastră, acest lucru nu se va întâmpla niciodată.

Sunt sigură că cei ce vor participa la acestă acţiune, vor înceta să mai arunce gunoaie în apropierea oricărei ape curgătoare. Nu putem însă începe cu a păstra ceva ce nu există deocamdată, adică, până nu faci curat, nu poţi păstra curăţenia.

Vă rog să răspândiţi acest articol, nu de dragul meu, ci de dragul nostru, al tuturor.

Arieşul vă va mulţumi!